Ski: internationale top bij The Hague PRO FREESTYLE

Grote namen tijdens de ski rail battle

De internationale en nationale top van freestyle ski komen naar Den Haag. De organisatie is uitermate content met het deelnemersveld tot nu toe. Want met Antti Ollila wordt met recht human fireworks gehaald. Antti heeft de slopestyle finale van de X Games geskied. En samen met Lauri Kivari hebben zij Finland vertegenwoordigd binnen de discipline ski slopestyle tijdens de Olympische Spelen in Sochi van 2014.

https://www.youtube.com/watch?v=Rrq3efG8Trk

Mees Van Lierop is een Nederlandse skiër die momenteel een grote naam aan het worden is binnen de ski wereld. Van triple corks naar tricks die sporters nog nooit op ski’s hebben gedaan. Opvallend, Mees heeft meest van zijn jeugd in Nederland geskied. Door deze jarenlange oefening is hij nu ook een van de meest talentvolle skiërs is op rails in de wereld.

Een andere Nederlandse skiër die er bij is, is Joey van der Meer. Van oorsprong Nederlands maar heeft zijn hele leven in Amerika gewoond. Joey is vooral bekend vanwege zijn buitengewone stijl op ski’s.

Tricks op rails
De allereerste wedstrijd van het toernooi is gelijk een hele mooie. Want met de meest talentvolle en gelauwerde free skiërs komt er geen einde aan de human fireworks. Het belooft een groot spektakel te worden waarbij de atleten hun tricks deels vertonen in het donker en met ondersteuning van de nodige beats. In een ‘jam sessie’ wedstrijdvorm wordt bepaald wie uiteindelijk de beste tricks heeft laten zien en wie zich ‘Next Gladiator’ mag noemen.

Ski setup
De ski rail battle actie zal op een custom made setup gedaan worden. De setup is ontworpen door DIDID (Sander Minnoye) en is geproduceerd door GV Constructions (Gerben Verweij). Midden in de stad zal de setup worden opgebouwd en worden voorzien van echte sneeuw, afkomstig van de Uithof. In de setup schansen, diverse rails en een XL wall ride.

Bevestigde riders
Een selectie van riders gaan zich mengen in de strijd der gladiatoren:
Antti Ollila FIN
Joey Van Der Meer NED
Lupe Hagearty USA
Mees Van Lierop NED
Robin Gillon NED
Lauri Kivari FIN
Marek Skala CZE
Szczepan Karpiel POL
Tyler Harding GBR
Elia Mitalas NED
Mike Rowlands CAN
Vincent Renooy NED

The Hague PRO FREESTYE Ski rail battle
Vrijdag 18 september
17:00-22:00
Spuiplein, Den Haag