Het NK Freerunning bij Pro Freestyle 2017

PERSBERICHT

Den Haag, 12 mei 2017

3 en 4 juni: NK Freerunning Den Haag

Op 3 en 4 juni 2017 wordt het officiële NK Freerunning georganiseerd tijdens internationaal freestyle sporttoernooi Pro Freestyle The Hague. Na de succesvolle eerste editie van het NK Freerunning in 2016 in Amsterdam wordt het NK dit jaar gehouden op het strand van Scheveningen. Het evenement Pro Freestyle The Hague vindt plaats van 2 t/m 5 juni, in het Pinksterweekend. De locatie van het NK Freerunning is rond het The Hague Beach Stadium.

Tijdens het NK Freerunning strijden bijna 100 deelnemers tegen elkaar in kwalificaties, halve finales en een finale. Volgens Mark van Swieten, hoofddocent KNGU-Freerunning en NK-wedstrijdcoördinator, staat er veel op het spel: “de winnaar krijgt een plek in de kwalificaties van het WK in Griekenland.” De opmars van freerunning is goed zichtbaar met diverse internationale wedstrijden op topniveau. Ook voor het NK verwacht Mark een hoog niveau: “de Nederlands kampioenen zijn aanwezig zoals Thyrone Paas, Saskia Neville en ook wereldkampioen Bart van der Linden is erbij”. Naast een WK kwalificatie ticket wordt € 1.750 verdeeld.

Freestyle sporttoernooi

Naast het NK Freerunning brengt Pro Freestyle The Hague ook het officiële worldcup skateboarden, BMX Freestyle Park, BMX Street, Scoot, Inline en MTB FMB Park.

Bekijk hier de NK Freerunning teaser van Pro Freestyle The Hague 2017

Bekijk hier het volledige programma van Pro Freestyle The Hague 2017.

Beach stadion

Het officiële The Hague Beach Stadium en het strand rondom het stadion zullen van 2 t/m 5 juni 2017 geheel in het teken staan van het internationale freestyle sporttoernooi Pro Freestyle The Hague 2017. Het NK Freerunning vindt plaats op het strand, naast het Beach Stadium en is gratis te bezoeken. Het Beach Stadium biedt ruimte aan 2.000 zitplaatsen voor het beste zicht op de freestyle wedstrijden. Voor de wedstrijden in het stadion zijn tickets noodzakelijk.

Parcours

Dit wordt het NK parcours van 2017.

Tickets

Tickets voor alle wedstrijden (buiten het NK Freerunning) zijn te koop vanaf € 7,50 en zijn hier te koop.

Algemene info

Pro Freestyle The Hague 2017

2 t/m 5 juni 2017

The Hague Beach Stadium http://bit.ly/2px8NOu

www.profreestyle.nl

Bij gebruik content ons vermelden e/o taggen svp (event/datum/url) – Pro Freestyle © 2017

Voor een interview, accreditatie of content, graag het verzoek indienen bij: dickjan@profreestyle.nl